Siirry suoraan sisältöön

Ota yhteyttä: 041 3107708

Etusivu » Ratkaisukeskeisellä lyhytterapialla mieli ja keho kuntoon

Ratkaisukeskeisellä lyhytterapialla mieli ja keho kuntoon

  Ratkaisukeskeisellä lyhytterapialla mieli ja keho kuntoon

  Mielestäni hyvä elämä on elämänhallinnan kokemusta sielun ja ruumiin tasapainoisesta yhteydestä jossa ajattelu, tunteminen ja rakastaminen onnistuu. Lisäksi tarvitset kaltaisiasi. Hyvässä elämässä myös haavoitut, eheydyt ja voimaannut matkallasi eteenpäin. 

  Hyvän elämän yhtälöä kaiketi me kaikki etsimme tai ainakin sitä suuresti elämään toivomme. Aina toimivan kokonaisuuden rakentaminen ja tasapainon ylläpito ei ole helppoa olivatpa haasteet painonhallintaa, uupumusta tai meneillään olevan kriisin kohtaamista.

  Jos etsit aineksia hyvän elämän rakentumiseen voidaksesi paremmin sekä mennäksesi elämässä eteenpäin vahvempana, niin olet ohjautunut merkittävästi oikeaan paikkaan ja vieläpä täydellisellä ajoituksella blogiin Mielestään kehossa.

  Vaikuttaa siltä, että olet kiinnostumassa erilaisista, jopa osittain poikkeavistakin hyvinvointia edistävistä tavoista. Niistä tavoista, joista löytyvät meille tavallisille hengittäville yksilöille kaipaamamme ymmärrettävyys, maanläheisyys, luontaisuus ja yksinkertaisilta tuntuvat hyvinvointiteot. Haluat oppia taitoja paremmasta työkyvyn vahvistamisesta ja sen ylläpidosta, tankata voimakeinoja uupumusten voittamiseen, keihästää haitallinen stressi hallintaasi, muuttaa painonhallinta käsityksiäsi sekä löytää erilaisten selittämättömien vaivojen juurisyitä ja pyrkiä auttavasti vaikuttamaan niihin.

  Tai ehkäpä olet innokas jo pidemmällekin motivoitunut itsesi hyvinvoinnin kehittäjä. Etsit minun laillani uusia kehittymisen kulmia hyvinvointiojentelun viidakossa, jossa on monta kertaa haasteina löytää omaan elämäntilanteeseen mahdollisimman orgaanisia sekä helposti arjen ohessa toteutettavia tapoja vaikuttaa positiivisesti oman sielun ja kehon hyvinvoinnin edistämiseen.

  Mielestään kehossa blogin kautta haluan avata sinulle yksinkertaisia, toimivia ja tiedepohjasta sorvattuja ajatuksia hyvinvoinnin matkallesi, myös niistä uusista kulmista käsin. Toivon, että saat innostusta, oivallusta sekä vaikuttavuutta miten, miksi, milloin, missä vaikutat mielesi ja kehosi toimintoihin luovuuden voimistamana voidaksesi kokonaisuutena vieläkin paremmin. Käsittelen asioita jotka kytkeytyvät joustavasti osaamisalueeseeni ja näin voin paremmin auttaa sinua. Toivon, että pääset mahdollisimman pian aloittamaan, rakentumaan ja kehittämään omaa hyvinvointia kokeaksesi hyvää elämää. Aloitetaan matka yhdessä.

  Ratkaisukeskeinen lyhytterapia, monivitamiini mielen ja kehon hyvinvointiin

  Ratkaisukeskeisyys, tämä ihmeellinen ja trendiksikin jo ehtinyt sana vaikuttaa nykyisin lähes kaikkialla työelämässä, yksityiselämässä, erilaisissa harrastuksissa, koulutuksissa jne eikä ihme, sillä ratkaisukeskeinen malli taitavasti käytettynä vie tavoitteisiin ja toivottuihin tuloksiin. Erityisesti ratkaisukeskeinen lyhytterapia tuntuu nopeavaikutteiselta mielen vitamiinilta, josta on apua moneksi. Tutkitusti lyhytterapiasta saadaan keskimäärin yhtä hyviä tuloksia kuin vuosia kestävistä psykoterapian muodoista. Erotuksena kuitenkin lyhytterapian nopeavaikutteisuus. Lyhytterapiassa käydään 1-20 kertaa. Toiset kokevat saaneen kaipaamansa avun yhdestä käynnistä, koska ensimmäinen kerta on vaikuttavin. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia toimiikin usein vaihtoehtona pitkälle terapialle. Eikö olekin upeaa, kun kärsimyksiisi voidaan vaikuttaa jopa kertakäynnillä. 

  Ratkaistaanko terapiassa asiat lyhyesti?

  Kyllä, asetettuun tavoitteeseen pyritään etenemään mahdollisimman nopeasti. Lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhyttaikaista 1-20 käyntikertaa toteutettavaa yhteistyötä asiakkaan ja terapeutin välillä. Terapia on matalan kynnyksen palvelua, joten aloitus on helppoa. Ei lähetettä, ei aikojen odottelua ja kertakäyntikin voi auttaa. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteys terapeuttiin ja näin voidaan nopeasti kartoittaa tilanteesi hyötyisitkö juuri tästä terapiasta. 

  Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä, asiakkaan vahvuuksiin keskittyvää terapiaa jossa etsitään ja voimistetaan yksilön vahvuuksia. Ratkaisukeskeisyydelle on tunnusomaista fokusoitua toimivien asioiden tunnistamiseen.

  Tätä tapahtuu ratkaisukeskeisellä lyhytterapia käynnillä

  Ratkaisukeskeinen lyhytterapia käynti voi muuttaa käsityksesi perinteisestä terapiasta, sillä tässä terapiassa ei ongita menneisyyttä tai syitä asioihin jotka eivät liity tilanteesi parantamiseen. Käynnillä vuorovaikutteinen puhe terapeutin kanssa perustuu ratkaisukeskeiseen puheeseen eli näkökulmasi asemointiin ongelmien ratkaisusta tavoitteiden saavuttamiseen. Terapiassa tulet tietoiseksi käytössäsi olevista voimavaroista ja niistä kaikista aiemmista hyvistä ratkaisuista, joilla olosi tai tilanteesi on aiemmin parantunut. Oman matkasi etenemisen näkeminen on tärkeää ja siksi matkasi tavoitetta tarkennetaan terapiassa koko prosessin aikana. Terapeutti kiteyttää yhdessä kanssasi keinoja, jotka vievät sinua eteenpäin sekä juuri niitä asioita tai toimia millä vahvistut. Tässä terapiassa olet tilanteesi paras asiantuntija. Terapeutti toimii sinulle valonnäyttäjänä oikeiden kysymystensä kanssa matkallasi muutokseen, jotta löydät tilan itsestäsi, missä ratkaisut odottavat. 

  Ammatillinen pätevyys ratkaisee

  Erilaista avunantoa, terapiaa ja valmennusta tarjotaan ratkaisukeskeisyys nimikkeellä paljon. Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa voi myös opiskella tällä hetkellä muutkin kuin terveys- ja sosiaalialan pohjakoulutuksen saaneet henkilöt. 

  Ihmisen mielen ja kehon ongelmien selvittelyssä kannattaa käyttää ratkaisukeskeistä lyhytterapeuttia jolla on terveys- tai sosiaalialan peruskoulutus ja vahva alan työkokemus. Näin voit saada etua siitä, että terapeutillasi on vahva osaaminen huomioida sinut fyysisenä, psyykkisenä ja sosiaalisena kokonaisuutena suhteessa avuntarpeeseen. Aiempi sote alan asiakastyö tuo tarvittavan kulman työskentelyyn. 

  Terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisena, valmentajana ja terapeuttina olen kehittänyt ratkaisukeskeisyys pohjaisen mielestä kehoon -valmennus konseptin, jossa mieli, keho ja liikkeen luovuus etsivät toistensa yhteyksiä. Tämän valmennuksen avulla kehitetään mielen ja kehon vahvempaa yhteyttä, jolloin tulet tietoiseksi omasta sisäisestä tilastasi, opit kehon viestintää ja herkistyt tunnistamaan kehon sekä mielen tarpeissa. Kehityt sisäisesti ja ulkoisesti uuteen voimaan ja uljauteen. Vahvaa osaamisaluettani on myös elämäntapamuutos valmennus, joissa esim painonhallinta haasteissa pureudutaan riittävän syvälle mieleen vanhojen mallien purkamisessa ja uusien toivottujen tapojen juurruttamisessa onnistuaksesi toivomassasi painonpudotus tavoitteessasi ja myös säilyttämään sen. 

  Ratkaisukeskeisen lyhytterapian hyödyntäminen

  Ratkaisukeskeistä työskentely mallia voidaan hyödyntää monenlaisissa ihmisten kohtaamisen tilanteissa, joissa noussut tarve saada uusia vastauksia ja ratkaisuja muuttaa toimimaton toivotuksi. Puhumalla voidaan ratkaista painonhallintaongelmia, uupumus haasteita, kohentaa työkykyä ja yksityiselämää. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on ihmisten kohtaamista, kuuntelemista, rinnalla kulkemista tilanteissa, jossa on tarve saada vastauksia ja ratkaisuja sekä löytää uutta. Terapian yhtenä tarkoituksena on kartoittaa voimavaroja, niiden vahvistamista ja uusien löytymistä. Ei ole heikkouksia, vain erilaisuutta. Terapian punaisena lankana ohjautuu kahdeksan periaatetta joista ensimmäisenä kohtana on, ettei korjata sitä mikä ei ole rikki, tehdään sitä mikä toimii, toimimattoman sijaan tehdään jotain toisin, pienten muutosten toteuttaminen voi johtaa suurempiin muutoksiin, ratkaisun ei tarvitse liittyä suoraan ongelmaan, ratkaisujen etsimisessä käytetään erilaista kieltä kuin ongelmien kuvaamisessa, mikään ongelma ei ole läsnä koko ajan vaan aina löytyy poikkeuksia ja menneisyys ei määritä tulevaisuutta. Tämän kaiken toiminnan onnistumisen lähtökohtana on avoimuus, luottamus ja kunnioitus. 

  Menisinkö terapiaan?

  Jos haluat viedä elämääsi toivottuun suuntaan, oli se sitten painonhallintaa, uupumuksen voittamista tai muuten halua mennä eteenpäin elämässäsi, mutta koet voimavarojen ja näköala kenttäsi olevan vähäiset, niin kannustan sinua kokeilemaan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Terapian avulla voit saada uusia näkökulmia asioihisi, vahvistua mielenvoimassasi, löytää itsestäsi uuden tilan tarvitsemaasi tietoon ongelman ratkaisussa ja näin saada kärsimyksiin sekä omaan tilanteeseen helpotusta. 

  Terapiassa käyntikerrat määrittyvät tarpeesi mukaan ja ne voivat olla vaihtelevasti 1-20 sovituin aikavälein. Terapia voidaan suorittaa etä- live- tai hybridi tapaamisissa. Terapiaan ei tarvitse lähetettä, vaan yhteydenotto terapeuttiin riittää ja sinun toivoma muutostiesi alkakoon. Terapia ei tällä hetkellä ole kela korvausten piirissä, mutta asiaan odotellaan tulevaisuudessa muutoksia. 

  Uskalla haluta ja lähde toiveittesi muutokseen. Laitetaan puhumalla mieli kuntoon ja keho liikkeeseen. 

   

   -Asiat eivät vaivaa, vaan käsitykset niistä-